cornish rex

En Cornish Rex är livlig, intelligent, nyfiken och mycket företagsam. Den deltar i hög grad i ägarens dagliga sysslor och utvecklar ofta ett mycket personligt förhållande till denne. Obekanta människor väcker vanligen ett vänligt men avmätt intresse. Den avskyr tvång och kan vara viljestark men är samtidigt mycket läraktig  ‎Uppfödare · ‎Kattungar · ‎Rashistoria · ‎Avelshanar. Fort Knox Cornish Rex. gillar · 1 pratar om detta. Fort Knox is the name of my small Cornish Rex Cattery. We are located in Stockholm Sweden. SE*DarkTown's Cornish Rex. Hem · Om oss · Katterna · Kullar · Resultat · Kontakt · Länkar. SE*DarkTown's© Välkommen till Darktown's katteri. En liten uppfödning av vackra och sociala Cornish Rex. c-kullen · Kattis · Signe · d-kullen · e-kullen · f-kullen. Den följdes av flera importerade katter, och en svensk stam byggdes snabbt upp eftersom efterfrågan på de ovanliga katterna var ganska stor, bl. Efter den första tidens tidningsskriverier tigerjakt mora träsk också intresset för och efterfrågan på ett nytt liv. Storlek och utseende Cornish rex har ett medellångt och kilformat skaffa e legitimation med laxfile i ugn rena linjer och tydligt markerad haka. I profil ska synas en rak linje från pannans mitt och ner till nosspegeln. År parades Kallibunker åter med Orange Girl vilket resulterade i tre rexade ungar. Pdf fil är medellångt och kilformat med strama rena linjer.

Cornish rex - Min Nya

I augusti föddes en kull med två rexar efter Poldhu och den rexade honan Loveday, och vid det laget hade genetikerna, även med hjälp av andra parningar, kunnat fastslå att den rexade pälsen nedärvdes autosomalt recessivt. En av honungarna, Diamond Lil of Fan-T-Cee, gick vidare via sin enda kull, och hanungen Marmaduke of Daz-Zling fick stor betydelse inte bara för amerikansk utan för all cornish rex-avel genom sin talrika avkomma. Den är högbent med slank, fast och muskulös kropp. Så småningom insåg även de svenska uppfödarna att man måste undvika de svårhanterliga katterna i aveln. Den åderlåtning av avelsbasen som detta medförde hade lätt kunnat innebära slutet på cornish rexens saga.

Cornish rex - cee'd Line

Den avskyr tvång och kan vara viljestark men är samtidigt mycket läraktig och lyhörd. Päls Pälsen, som är rasens främsta kännetecken, är lockig eller vågig, mycket kort och silkesmjuk och utan täckhår. I USA fortsatte man länge att betrakta alla rexar, oberoende av krullhårighetens genetiska orsak, som en enda ras, men genom att devon rex-katterna var så ytterligt fåtaliga och att deras ägare inte samavlade dem med andra resar fick devon rex-anlag där mindre spridning. Den är högbent med slank, fast och muskulös kropp. Hämtad från " https: Maila gärna info om dig       Kontakt: Pälsen, som är rasens främsta kännetecken, saknar det yttersta pälslagret, täckhåren.